Wat is de overeenkomst tussen een hypotheekaanvraag en het laten bouwen van een website?

Geplaatst in Ondernemer op 4 juli 2016

Als startende zelfstandige een hypotheek aanvragen. Spannend. Lastig. Tenminste dat is de algemene heersende opinie. Hoewel de banken reclame maken voor hypotheken gericht op de zelfstandigen, is het de vraag of ze die in de praktijk ook verstrekken. Onlangs hebben wij het toch gewaagd en in het proces zien we bepaalde parallellen met het ontwikkelen van websites.

Lees het gehele artikel

Gebruiksvriendelijke websites in de praktijk: onze ervaringen (3)

Geplaatst in Praktijkvoorbeelden op 27 juni 2016

Voor de start van het wielerseizoen hebben we het Koersspel op technisch vlak enorm verbeterd. Ook op het gebied van gebruiksvriendelijkheid hebben we verbeteringen doorgevoerd, maar de feedback van deelnemers heeft ons geleerd dat we het Koersspel nog leuker en makkelijker in gebruik kunnen maken. Voor de tweede wielerronde, de Tirreno Adriatico, hebben we dus nog een serie verbeteringen doorgevoerd.

Lees het gehele artikel

Gebruiksvriendelijke websites in de praktijk: onze ervaringen (deel 1)

Geplaatst in Praktijkvoorbeelden op 6 juni 2016

Recentelijk hebben we één van onze webapplicaties, het Cycling Story Koersspel volledig vernieuwd. De applicatie was inmiddels 3 jaar oud en zowel op technisch vlak als op het gebied van gebruiksvriendelijkheid voor de gebruikers aan vernieuwing toe. In de herfst en winter van 2015, als het wielerseizoen ten einde is, hebben wij de tijd genomen om website geheel opnieuw op te bouwen. Inmiddels hebben er een aantal rondes plaatsgevonden van het Koersspel 2.0 en willen we graag onze bevindingen met jullie delen.

Lees het gehele artikel

Netwerken is een spiegel voor je pitch

Geplaatst in Ondernemer op 12 april 2016

Op netwerkbijeenkomsten kun je je pitch elke keer weer oefenen. Onlangs kwam ik erachter dat simpelweg zeggen dat wij 'websites bouwen' niet het gewenste effect heeft. Een veel betere start van een gesprek is het introduceren van PLint-sites als 'ontwikkelaars van online portals en webshops'.

Lees het gehele artikel