Bel bedrijven, nee bedankt!

Nou ben ik precies een week ingeschreven bij de KvK. Of nee, eigenlijk is het vandaag al 8 dagen. Ik heb 8 dagen mijn eigen bedrijf, PLint-sites. Leuk dat je mijn blog gevonden hebt trouwens. Maar in die 8 dagen ben ik al verscheidene keren gebeld. Op mijn huisnummer en mobiel.

Het begint met een “spreek ik met de heer Hooghiemstra van PLint-sites?”, het laatste woord komt wat aarzelend over de lippen alsof ze zelfs nog nooit een plint hebben gezien, of weten wat het is. Misschien moet ik gaan opnemen met “Goede middag, met Pim Hooghiemstra van PLint-sites”, maar ja, zal je net zien dat het mijn moeder is die per ongeluk onbekend belt…

Anyway, “heeft u een ogenblik de tijd meneer Hooghiemstra?”. Ja hoor, ik heb wel tijd, ben wel heel druk maar heb zeker wel even tijd om de telefoon aan te nemen en te luisteren. En dan komt het: een aanbod om mijn gegevens op een website te zetten. “Ja meneer, u kent www.uwadres.nl toch wel” (of uwonderneming.nl of wijlatenuvetbetalenvoorniks.nl). Nou ik ken al die sites dus helemaal niet en persoonlijk hou ik dat graag zo. Dat zeg ik natuurlijk niet, want ik blijf rustig en beleefd en vraag, “wat zou dat kosten mevrouw?”

Dan sla ik echt achterover van schrik. Ik heb aanbiedingen gehad van 300 euro voor een jaar, 400 euro en zelfs 500 euro. Voor je gegevens op een site. “Ja meneer, u moet wel investeren zodat klanten u kunnen vinden…”. Dat kan ik zelf ook wel, zorgen dat ik gevonden wordt denk ik bij mezelf. Maar, “blijf beleefd” zegt dat stemmetje in mijn achterhoofd, ik zeg maar gewoon dat ik geen interesse heb. Er wordt me een fijne dag verder gewenst, ik zeg “van hetzelfde, dag”, en ik duik achter mijn computer.

Het eerste wat ik vind: Klachten, klachten, klachten, ik ben niet de enige (dacht ik al). Kassa en opgelicht besteden er aandacht aan, maar het bizarre is, dit soort bedrijven kan dus blijkbaar geld verdienen met deze onzin. Volgens mij gewoon omdat ze u (of jou) overvallen en je per ongeluk ja zegt. En je meteen een vette rekening in de bus ontvangt.

Ondernemers van Nederland, wees op je hoede. Ik denk dat je het beste direct kunt ophangen als je zo’n aanbod krijgt, dan kunnen ze je ook niet verlokken om ergens ja op te zeggen. Want zolang wij ja zeggen en een rekening krijgen, blijven zij bestaan.


Mijn Twitter profiel Mijn Facebook profiel
Pim Hooghiemstra Webdeveloper and founder of PLint-sites. Loves to build complex webapplications using Vue and Laravel! All posts
Alle berichten tonen van Pim Hooghiemstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *