De geboorte van PLint-sites (1)

Gisteravond was best wel een memorabel moment. Na een aantal weken van hard werken heb ik de laatste hand gelegd aan de website van mijn bedrijf PLint-sites. Je kunt die website natuurlijk terug vinden via www.plint-sites.nl. Ik wil nu eens een tipje van de sluier oplichten over het proces van het ontwerpen van deze website, te beginnen met het menu.

Het begon met een idee. Eigenlijk start het altijd met een idee. Sommige zijn goed, andere slecht, maar uiteindelijk is het eerste idee vaak een goede en hoe langer je erover nadenkt, hoe beter het wordt. In mijn geval was het idee Circustent. Hoe kom je daar nou weer bij? Ik hoor het je vragen. Ik had dus net het boek “water voor de olifanten” gelezen van Sarah Gruen (het was echt fantastisch goed vond ik). Dat boek ging dus over een circus. Zo’n circustent stelde ik mij voor (of misschien werd ie uitvoerig beschreven) bestaat in feite uit allerlei driehoeken met een terugkerend kleurenpatroon. Dat wilde ik dus vertalen naar de website.

Na wat proberen had ik een eerste versie af, ik wilde de circustent gebruiken voor de navigatie, dus elke driehoek is eigenlijk een link naar een andere pagina op de site. Met behulp van de gave plugin imagemapster kwam ik een heel eind. Het enige dat ik toen nog moest bedenken was hoe je het actieve menu element eruit laat springen. Het is een lichte grijs-witte overlay geworden.

Een kleine impressie zie je hieronder:

PLint-sites website desktop versie menu

De navigatie voor de plint-sites website (desktop-versie)

Volgende keer verder, dan iets meer over responsive design, een belangrijk thema voor hedendaagse websites.


Mijn Twitter profiel Mijn Facebook profiel
Pim Hooghiemstra Webdeveloper and founder of PLint-sites. Loves to build complex webapplications using Vue and Laravel! Laatste bericht
Sorting table dates in a Vue CLI project

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *