Netwerken is een spiegel voor je pitch

spiegelPLint-sites bouwt websites, webshops en webapplicaties. Zo staat het op onze website. Eerder schreven we al dat de term webapplicaties niet altijd even goed begrepen wordt. Onlangs bezocht ik een netwerkbijeenkomst en het viel me op dat het gesprek heel anders verloopt als je je bedrijf anders introduceert.

Eerder introduceerde ik mezelf als bouwer van websites en webapplicaties. Bijna alle gesprekspartners zeiden dan iets in de trant van “ahhh websites, ja, dat doet mijn zwager ook inderdaad.” Je krijgt dan meteen het gevoel niet helemaal serieus genomen te worden omdat websites bouwen niet echt een vak lijkt te zijn. Immers, iedereen kent wel iemand die dat kan…

Hoe anders kan een gesprek verlopen wanneer je opent met: “wij ontwikkelen online portals en webshops”. Het gevolg is dat je meteen kunt opvolgen met een voorbeeld van iets waar je nu aan werkt. Tijdens het uitleggen van wat een online portal zoal doet en kan, zien veel ondernemers de mogelijkheden voor zichzelf en komen ze erachter dat ze wellicht ook zoiets zoeken om bepaalde processen te automatiseren of gemakkelijker te maken voor hun klanten. Door de techniek beter uit te leggen kunnen we inzichtelijk maken wat allemaal mogelijk is tegenwoordig!

De bottom line is dus dat wij onze pitch (die je bij elke netwerkbijeenkomst kunt oefenen en bijschaven) aangepast hebben en onszelf vanaf nu introduceren als ontwikkelaars van online portals en webshops!


Mijn Twitter profiel Mijn Facebook profiel
Pim Hooghiemstra Webdeveloper and founder of PLint-sites. Loves to build complex webapplications using Vue and Laravel! All posts
Alle berichten tonen van Pim Hooghiemstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *