Ondernemen met je partner, goed idee?

Het klinkt als een mooie uitdaging: samen met je partner een bedrijf beginnen. Je hebt beiden geen vervelende baas meer om voor te werken. Geen irritante collega’s of projecten waar je eigenlijk geen zin in hebt. In plaats daarvan bepaal je zelf wanneer je werkt, hoe lang je werkt en wat voor werkzaamheden en projecten je uitvoert. En dat allemaal samen met de persoon waar je gek op bent, goed mee op kan schieten en graag mee samen bent. Ondernemen met je partner, ideaal toch?

Nu komt er natuurlijk best het een en ander kijken bij het opstarten van een bedrijf. Wat gaat het bedrijf precies doen? Wat is de doelgroep? En hoe kom je aan opdrachten en vind je opdrachtgevers? Allemaal zaken om goed over na te denken. Zelf vond ik het heel prettig om dit niet allemaal alleen te hoeven doen. Met z’n tweeën heb je veel meer ideeën en kan je er bovendien ook kritisch naar kijken: is een bepaald idee wel echt zo goed? Natuurlijk is het wel van belang om met je partner enigszins op een lijn te zitten. Als je echt heel uiteenlopende ideeën hebt, wordt het misschien toch lastig om samen één bedrijf op te richten.

samen aan het werk achter de computer

Daarnaast gaat er in het opstarten van een bedrijf veel tijd zitten. Je kan geen 9 tot 5 instelling meer hebben en soms is het nodig om in weekenden en avonden te werken. Voor je het weet neemt je nieuwe bedrijf al je tijd in beslag. Je wordt geleidelijk steeds meer zakelijke partners en steeds minder partners in het ‘gewone’ leven. Dit hoeft natuurlijk niet te gebeuren, maar is zeker iets om in de gaten te houden.

Zelf ben ik nog steeds erg blij met de keuze om samen met Pim met PLint-sites verder te gaan. Natuurlijk was het even wennen in het begin. Pim had het eerste half jaar alleen gewerkt en deze tijd gebruikt om veel opdrachten binnen te halen. In dit half jaar had Pim natuurlijk ook een eigen werkwijze gecreëerd en regelde hij alle zaken op een bepaalde manier. Als er dan ineens iemand bij komt die alle dingen net even anders doet, dan kan dat tot irritaties leiden. Gelukkig heeft dat bij ons nooit echt tot problemen geleid. We accepteren dat we niet hetzelfde zijn en zaken op een andere manier regelen. En dan is ondernemen met je partner ontzettend leuk!

 

 


Mijn Twitter profiel Mijn Facebook profiel
Leonie Derendorp Webdeveloper and co-owner of PLint-sites in Sittard, The Netherlands. I love to create complex webapplications using Laravel! All posts
Alle berichten tonen van Leonie Derendorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *