Opdrachten: te veel of te weinig?

Sinds een paar weken heb ik af en toe een opdracht. De ene keer is dat het bouwen van een website met behulp van WordPress, dan weer een gave database applicatie waarbij het ontwerp ondergeschikt is aan wat het moet kunnen. Anyway, er gebeurt wat, en daar word ik blij van.

Echter er zit hier een raar aspect aan dat ik ga proberen uit te leggen en waarvan ik benieuwd ben of ik de enige ben die dit zo ervaart. Stel ik ben lekker met een opdracht bezig en weet dat er daarna nog eentje aankomt via deze klant. Tegelijkertijd heb ik netwerk afspraken in mijn agenda en ben ik in onderhandeling met een andere partij die mogelijk een nieuwe website wil laten ontwerpen. Kortom, ik heb een druk hoofd en wil graag de lopende zaken afmaken voor ik nieuwe aanpak.

Dan zie ik op freelance.nl (of ergens anders waar opdrachten worden aangeboden) ineens een opdracht staan die precies in mijn straatje past. Er zijn bovendien nog weinig reacties en dus is het goed mogelijk dat mijn reactie, als ik snel reageer tenminste, gelezen wordt en misschien volgt er dan een belletje of mailtje. Maar er bekruipt me het gevoel: “Ja, straks willen ze dat ik dat ga maken en dan heb ik geen tijd meer voor de huidige opdracht.”

Hard werken en dan gaat de telefoon Tot nu toe heb ik dat gevoel steeds van me af kunnen schudden en ik denk dat dat ook heel erg belangrijk is. Als freelancer of zzp-er of hoe je het noemen wilt moet je, zeker in het begin, gewoon elke opdracht aanpakken die je tegenkomt. Dus neem die tijd die het kost om een reactie te plaatsen, een offerte te maken en ga ervoor! Als je de opdracht krijgt (dat duurt meestal wel een paar dagen) pas je die gewoon netjes in in je schema. En zo niet? Niet geschoten is altijd mis!


Mijn Twitter profiel Mijn Facebook profiel
Pim Hooghiemstra Webdeveloper and founder of PLint-sites. Loves to build complex webapplications using Vue and Laravel! All posts
Alle berichten tonen van Pim Hooghiemstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *