Payment service providers voor je webshop

Welke betaalmethoden integreer jij in je webshop? De mogelijkheden zijn enorm. Ga je voor enkel een simpele bankoverschrijving? Of bied je je bezoekers een complete set aan betaalmethoden, inclusief iDeal en Creditcard betalingen? Welke opties je ook kiest, er zijn voldoende aanbieders. In deze blog zetten we er een aantal op een rijtje.

Grofweg zijn de payment service providers te verdelen in twee groepen: aanbieders waar je als webshop eigenaar een abonnement kan afsluiten en aanbieders waar je betaalt per transacties. Bij sommige abonnementsvormen moet je aanvullend ook nog betalen per transactie, maar die kosten zijn vaak relatief laag.

Sisow

basketSisow is een aanbieder waar je per transactie betaald. Neem je Sisow als payment provider, dan kan je je klanten allerhande betaalmogelijkheden aanbieden: iDeal, PayPal, Mister Cash en Creditcard betaling zijn slechts enkele voorbeelden. Ook het achteraf laten betalen van de klant is bij Sisow een optie.

Integratie van de betaalmethoden kan heel eenvoudig zijn. Maak je gebruik van een van de bekendere CMS systemen, zoals Magento, OpenCart of WordPress in combinatie met WooCommerce, dan zijn er kant-en-klare plugins beschikbaar via de website van Sisow. Voor custom-made webshops is er een aparte API met documentatie zodat ook dan integratie geen probleem hoeft te zijn.

Na het doen van de betaling wordt de klant teruggeleid naar de webshop. Mocht de gebruiker zijn browser direct na de transactie afgesloten hebben of verder surfen op het internet, dan zal Sisow nog verschillende pogingen ondernemen om de status van de betaling naar de webshop te sturen. Zo kan de betaalstatus van een bestelling automatisch geupdate worden in de webshop.

Banken

De grote banken in Nederland bieden elk hun eigen betaalpakketten aan. Zo heeft de ABN Amro Bank bijvoorbeeld de ‘internetkassa’ en biedt de Rabobank ‘Omnikassa’ aan. Vaak kun je ervoor kiezen om alleen iDeal aan te bieden, maar afhankelijk van je pakket en/of bank kan je ook methoden zoals PayPal of Mister Cash gebruiken. Nadeel van een bank als payment service provider is dat je vaak ook een zakelijke rekening bij deze bank af moet sluiten. Het voordeel daarentegen is dat betalingen meestal relatief snel op je rekening staan.

Buckaroo

Sinds 2005 biedt Buckaroo betaalmethoden aan voor webshops, met onder andere de mogelijkheid tot iDeal, Creditcard en PayPal betalingen. Er zijn verschillende contractsvormen, bijvoorbeeld voor starters, webshops die seizoensgebonden producten verkopen of goede doelen.

Buckaroo stelt geen kant-en-klare implementaties voor de ‘standaard’ CMS systemen beschikbaar op zijn website. Er is echter voldoende documentatie beschikbaar, zodat een webbouwer zonder problemen Buckaroo moet kunnen integreren in een webshop. Om ervoor te zorgen dat de ‘look & feel’ van de betaalomgeving zo goed mogelijk past bij de webshop, biedt Buckaroo mogelijkheden om zowel de betaalpagina’s als de emails die gestuurd worden naar de klant, op te maken.

Mollie

Mollie is een aanbieder waar je geen abonnement af hoeft te sluiten. Zij claimen zelf dat je binnen 15 minuten actief kunt zijn en betalingen kunt ontvangen. Dat is heel wat minder dan de 15 werkdagen die bijvoorbeeld de Rabobank nodig heeft om een aanvraag voor de Omnikassa te verwerken.

Om Mollie snel te integreren binnen je webshop zijn er modules beschikbaar voor de bekende, veel gebruikte webshop pakketten zoals Magento en Open Cart. Ook de API waarmee je de betaalmethoden zelf kunt integreren is uitgebreid gedocumenteerd, zodat implementatie snel gerealiseerd kan worden.

Multisafepay

Ook Multisafepay biedt een verscheidenheid aan betaalmethoden variërend van iDeal en Creditcard tot cadeaukaarten en mogelijkheden om klanten achteraf te laten betalen. Achteraf betalen wordt door klanten als gebruiksvriendelijk ervaren, maar brengt natuurlijk risico’s voor de webshop eigenaar met zich mee. Dit risico kan voorkomen worden omdat Multisafepay ‘gegarandeerde uitbetaling van uw factuur’ biedt.

Voor de bekende webshops heeft ook Multisafepay kant-en-klare plugins ontwikkeld waardoor integratie in je webshop gemakkelijk is. Daarnaast is ‘Fast checkout’ in ontwikkeling. Klanten kunnen een account aanmaken, inloggen en de juiste adresgegevens voor bezorging selecteren. Op iedere webshop die de fast checkout ondersteunt, kunnen klanten ditzelfde account gebruiken, zodat (adres)gegevens niet steeds opnieuw ingevuld hoeven worden.

Payment service providers vergelijken

Welke aanbieder voor jouw webshop het meest geschikt is, zal afhangen van jouw specifieke situatie. De kosten kunnen aanzienlijk verschillen afhankelijk van het aantal en het gemiddelde bedrag van transacties. Hier vind je een handige tool voor het bepalen van de goedkoopste payment service provider voor jouw webshop. Op basis van een schatting van het transactietarief, aantal transacties en betaalmethode vind je hier de voor jou goedkoopste aanbieder.

Daarnaast moeten de betaalmethoden natuurlijk ook geïntegreerd worden binnen je webshop. Heb je een webshop die gebouwd is met een CMS systeem, dan is het wellicht interessant om een payment service provider te nemen die kant-en-klare module, zodat de integratie vereenvoudigd wordt.

De meeste payment service providers bieden tegenwoordig meerdere betaalmethoden aan. Natuurlijk moet je voor het maken van een keuze nog wel even checken of alle betaalmethoden die je nu of in de toekomst wilt integreren worden aangeboden door de payment service provider van jouw keuze.

Let op: dit zijn niet alle aanbieders van online betaalmethoden! We hebben een selectie gemaakt van veel gebruikte aanbieders.


Mijn Twitter profiel Mijn Facebook profiel
Leonie Derendorp Webdeveloper and co-owner of PLint-sites in Sittard, The Netherlands. I love to create complex webapplications using Laravel! All posts
Alle berichten tonen van Leonie Derendorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *