application development laravel

Webapplicaties ontwikkelen met Laravel

Wil je echter de mogelijkheid hebben om je webapplicatie volledig naar wens op te bouwen en tot in de kleinste details zelf te kunnen beslissen hoe een bepaalde functionaliteit exact werkt, dan kunnen we een systeem volledig op maat bouwen. Zelfs voor zo’n volledig custom webapplicatie stellen we ons zelf de vraag: beginnen we helemaal vanaf scratch, of gebruiken we toch een framework dat de absolute basis alvast bevat? Voor een kleine, simpele webapplicatie is het prima om vanaf scratch te beginnen en dus te starten met een blanco texteditor. Zodra een webapplicatie echter complexer wordt, is een framework toch wel erg wenselijk. Een framework helpt je om de code gestructureerd te houden en biedt bijvoorbeeld de basismogelijkheden om een veilige webapplicatie te bouwen.

Veel van deze toepassingen zijn namelijk zo opgezet dat mensen er op in kunnen loggen, om bijvoorbeeld de inhoud van de website of webshop aan te kunnen passen, of klanten te kunnen e-mailen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar zeker als je verder naar de fundamentele, technische opzet van een applicatie kijkt, zijn er veel zaken die voor iedere applicatie hetzelfde zijn.

Om te voorkomen dat we bij ieder nieuw project de basis opnieuw op moeten zetten, gebruiken we een framework: Laravel. Door Laravel te gebruiken hebben we met een paar klikken de basis van een website of applicatie die we vervolgens naar eigen inzicht in kunnen richten met alle gewenste features. 

Dit zorgt voor een enorme besparing in tijd en kosten, omdat we ons volledig kunnen focussen op de vereisten van een project, zonder dat we ons druk hoeven te maken over allerlei standaard zaken. Bovendien wordt Laravel onderhouden door een grote community. Zij zorgen ervoor dat het framework veilig blijft en dat nieuwe technieken op een makkelijke manier beschikbaar komen.

Projecten

Omdat Laravel een heel fijn framework is om mee te werken, gebruiken wij het als basis voor veel van onze projecten. Hieronder vind je een selectie van projecten die we met Laravel ontwikkeld hebben:

Laravel toepassen

Webapplicaties ontwikkelen met Laravel kent vele aspecten en we schrijven hierover in verschillende blogs. Omdat Engels de taal is die onder programmeurs meestal gebruikt wordt, schrijven wij onze blogs ook in het Engels. Voor een overzicht van Laravel blogs, verwijzen we je dan ook graag naar de Engelse versie van deze post.


Mijn Twitter profiel Mijn Facebook profiel
Leonie Derendorp Webdeveloper and co-owner of PLint-sites in Sittard, The Netherlands. I love to create complex webapplications using Laravel! All posts
Alle berichten tonen van Leonie Derendorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *